ΟΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Οι τρόποι κατανάλωσης των τροφίμων διαφοροποιούνται συνεχώς, ανάλογα τη διαθεσιμότητά τους και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Στις μέρες μας, λόγω του τρόπου ζωής, δεν αξιολογούνται στα τρόφιμα από τους καταναλωτές μόνο οι θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά, αλλά και η συνολική ποιότητα, καθώς και η ευκολία χρήσης. Έτσι, η επιθυμία για ευκολία και ταχύτητα στη προετοιμασία φρέσκων οπωρολαχανικών (σαλατών) έχει οδηγήσει σε ένα νέο τύπο προϊόντων, τα οποία είναι γνωστά ως ελαφρώς επεξεργασμένα προϊόντα (minimally processed fruits and vegetables). Ο νέος αυτός τύπος προϊόντος, που αναπτύσσεται και διαδίδεται τα τελευταία χρόνια, έχει σκοπό τη διευκόλυνση των σύγχρονων νοικοκυριών, των μεγάλων εστιατορίων και γενικότερα των μονάδων μαζικής εστίασης.

Δείτε περισσότερα στο άρθρο του κ. Λευτέρη Γ. Χατζή, Γεωπόνου, M.Sc Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών