17-5-13

ΠΡΟΨΥΞΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Η Ελλάδα διαθέτει θαυμάσιες ποιότητες φρουτολαχανικών. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να συμβάλλουν στην ανάταση της οικονομίας. Η παραγωγή των προιόντων αυτών συνδυάζεται με τον άλλο βασικό και ελπιδοφόρο άξονα ανάπτυξης, που είναι τα Logistics. Η σύγκλιση των δυο κλάδων γίνεται σε αυτό που ορίζουμε «Ψυχρή Εφοδιαστική Αλυσίδα και αφορά την εξασφάλιση της διακίνησης των ευάλωτων προιόντων (κύρια τροφίμων) υπό ελεγχόμενες συνθήκες.

Προσωπικά και ιδιαίτερα μέσα από τούτη τη σελίδα, έχω προσπαθήσει να συμβάλλω στη διάχυση της γνώσης γύρω από τη ψύξη, στο μέτρο της δυνατότητάς μου.  Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινάω σήμερα μια παρουσίαση για μεθόδους πρόψυξης οπωρολαχανικών και κατάψυξης τροφίμων, την οποία θα ολοκληρώσω σε επόμενες καταχωρήσεις. Με τη προσπάθεια αυτή, ελπίζω να βοηθήσω εργαζόμενους και σπουδαστές.



Δείτε το πρώτο μέρος για τη πρόψυξη φρούτων και λαχανικών : ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΨΥΞΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ - Α.pdf