30-12-19

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ ΜΕ ΠΛΑΚΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ ΕΠΑΦΗΣ CO2 (CO2 CONTACT PLATE FREEZERS)

Οι πλακοειδείς καταψύκτες επαφής είναι από τους πιο αποτελεσματικούς στη γρήγορη κατάψυξη τροφίμων. Το "νωπό" προϊόν (κρέας, ψάρια κλπ) «στριμώχνεται» ανάμεσα από δυο «παγωμένες» πλάκες, εντός των οποίων κυκλοφορεί το ψυκτικό ρευστό. Οι πλάκες παραμένουν κλειστές μέχρι να παγώσει όλη η μάζα του προϊόντος στην επιθυμητή θερμοκρασία. Κατόπιν ανοίγουν και αποσύρεται το προϊόν, συνήθως πάνω σε μια μεταφορική ταινία. Η αποκόλληση του προϊόντος από τις πλάκες μπορεί να διευκολύνεται με απόψυξη, με προσαγωγή θερμού αερίου εκείνη τη στιγμή. Το μεγάλο πλεονέκτημα του πλακοειδούς καταψύκτη επαφής είναι ότι η κατευθείαν επαφή του προϊόντος με την κρύα πλάκα επιταχύνει πολύ το πάγωμα. Δείτε περισσότερα εδώ: ΠΛΑΚΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ CO2.pdf