Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
17-5-14
Οι
Βιοχημικές αντιδράσεις προκαλούν αλλοιώσεις στα τρόφιμα. Ο ρυθμός αλλοίωσης
είναι ανάλογος με τη ταχύτητα των βιοχημικών αντιδράσεων. Η ταχύτητα των
τελευταίων, με τη σειρά τους, εξαρτάται από τη θερμοκρασία : Όσο μεγαλύτερη
είναι η θερμοκρασία, τόσο ταχύτερες είναι οι βιοχημικές αντιδράσεις. Άρα, όσο
μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία, τόσο γρηγορότερα επέρχονται οι ποικίλες
αλλοιώσεις. Δεν είναι βεβαίως όλες οι κατηγορίες αλλοιώσεων ίδιες. Άλλες
επέρχονται ταχύτερα και άλλες βραδύτερα, για την ίδια άνοδο θερμοκρασίας. Η
άποψη αυτή έχει «ποσοτικοποιηθεί», με τη καθιέρωση στη τεχνολογία τροφίμων της
παραμέτρου Q10. Δείτε περισσότερα στο :
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.pdf
|